Turoš cheese

Learn more about the indigenous cheese “TUROŠ”. Experience making traditional cheese with your own hands with expert guidance. Turoš, with a specific look and taste, is a characteristic cheese for the area of Međimurje County. The addition of red pepper, which is a natural preservative, enabled the storage of cheese for our ancestors at a time when there was no refrigerator. The workshop is intended for all ages. A great blend of education and tradition in one place.

Domaći kruh

Ako mislite da ne znate ispeći domaći kruh, mi ćemo vam pokazati i pomoći da to učinite vlastitim rukama! Kruh se mijesi rukom i peče u tradicionalnoj krušnoj peći na drva. Doživite tradicionalan miris i okus i ponesite sa sobom lijepa iskustva koja će vam dugo ostati u sjećanju! Radionica je namijenjena svim uzrastima.

Hranjenje Međimurskog konja

Ja se konja bojim, ja ga ne napojim, ja se konja bojim jer sam malena… Volite konje? Ili se možda kojim slučajem bojite konja? Ako je tako onda je ova prava radionca za vas. Na našem imanju se nalaze dva Međimurska konja koja možete hraniti svojom rukom. Radi se o autohtonom Međimurskom konju koji je i kritično ugrožene vrsta. Ova prekrasna životinja je identitet ovog podneblja, jer je u prošlosti služio čovjeku za obradu zemlje i transport. Naučite puno više na ovoj radionici koja je namijenjena svim uzrastima.