U srcu Gornjeg Međimurja, uz park prirode Bedekovičeve grabe

U srcu Gornjeg Međimurja, uz park prirode Bedekovičeve grabe

Pomakni Granice

Pomakni Granice

Sportsko-rekreacijski centar PG Geler

smješten je u samom srcu gornjeg Međimurja, u mjestu Mali Mihaljevec, svega 10-ak minuta vožnje od grada Čakovca te 20-ak minuta vožnje autom od granice sa Slovenijom i Mađarskom. Imanje Geler proteže se na 3 ha zemljišta, pruža prelijep pogled na crkvu Sveti Juraj na Bregu i nalazi se na samom kraju sela pa je tako okruženo šumom i zelenilom.

Extreme Sports Biking
Snowboarding
 

Adrenalinski park

PG GELER je adrenalinski park i više od toga. Poštujemo prirodu i poslujemo na održiv način. Kod nas naši gosti pomiču svoje granice u adrenalinskom parku, nudimo smještaj u drvenim (eko friendly) kućicama, ponuda domaće hrane i pića, razne radionice, te organiziramo događaj HOG RACE.

NATURA 2000.

Jeste li znali da se u našem mjestu, Malom Mihaljevcu, nalazi najviše šumoposjednika u Hrvatskoj, gotovo 2000.  Uz bogatstvo šuma, nedaleko od nas nalazi se i spomenik prirodi BEDEKOVIĆEVE GRABE (NATURA 2000.), a U Bedekovićeveim grabama nalazi se jedinstveno stanište leptira u Europi.

NAŠA PRIČA O ODRŽIVOSTI

Naš adrenalinski park i svi ostali objekti napravljeni su većinom od recikliranih materijala. Pod naše kušaonice izrađen je od starih cigli s istaknutim inicijalima obitelji koje su ih izrađivale. Stolovi u kušaonici napravljeni su od stoljetnog suhog hrasta, kojeg je udario grom. Svijetlo je dizajnirano od ciglenih žljebova s kuća. Za naše robinzonske kućice u tradicionalnom stilu koristili smo drvenu građu iz naše šume, koju smo pošumili novim nasadom. Za goste pušače izrađen je prostor od stare preše za grožđe.

Stara drvena građa poslužila nam je i za izradu poda u restoranu. Prozori i vrata preuzeti su od vlasnika kuća, kojima više nisu bili potrebni, a mi smo im udahnuli novi život. Kod nas nema plastike i doista smo posvećeni odvajanju otpada. Sami prikupljamo, izrađujemo  i dajemo novu namjenu starim predmetima i materijalima. Naša  gastronomska ponuda je iz vlastitog i ostalih lokalnih OPG-ova.

pomakni granice

Doživi PG Geler

Tradicionalni Sir

U sklopu adrenalinskog parka imat ćete priliku posjetiti i kušaonicu tradicionalnog međimuskog kravljeg sira Turoša. Turoš, koji je još poznat i pod nazivom “Prgica”, je vrsta kravljeg sira u koji se dodaje sol i mljevena crvena paprika, a prepoznatljiv je po svom specifičnom obliku – stošcu te karakterističnoj narančasto – crvenoj boji. Nakon oblikovanja u stožac, sir se suši na suncu ili dimljenjem.

Extreme Sports Biking
Snowboarding
Međimurski konj

Na našem imanju žive Međimurski konji, kritično ugrožena pasmina kojoj prijeti izumiranje. Od nekadašnjeg uzgoja preostala su samo 42 grla. Međimurski konj je radni konj, koji se koristio za obradu zemlje i prijevoz. Bio je jedina radna snaga, kao pomoć vrijednim ljudima ovog kraja. Međimurski konj izuzetno je snažan, no blage naravi. Nastojimo ga sačuvati za buduće generacije, koristimo ga za edukacije, a gnojivo je najkvalitetnije za naš vrt.

Bogata ponuda

Kod nas se možete okušati u adrenalinskom parku, zip-lineu, divovskoj ljuljačka, paintballu, vožnji quad-bikea. Nudimo team building igre prilagođene za sve uzraste. Pružamo nezaboravna iskustva hranjenja konja iz ruke, pečenja tradicionalnog kruha i izrade autohtonog sira turoša.

Kod nas možete organizirati višednevno kampiranje ili odsjesti u drvenim kućicama.

Naše osoblje je visoko školovano i educirano za pustolovni turizam. Sigurnost naših gostiju i nezaboravne uspomene su nam na prvom mjestu.

Snowboarding