U srcu Gornjeg Međimurja, uz park prirode Bedekovičeve grabe

U srcu Gornjeg Međimurja, uz park prirode Bedekovičeve grabe

Pomakni Granice

Pomakni Granice

Sportsko rekreacijski centar PG Geler 

smješten je u samom srcu gornjeg Međimurja, u mjestu Mali Mihaljevec, svega 10-ak minuta vožnje od grada Čakovca te 20-ak minuta vožnje autom od granice sa Slovenijom i Mađarskom. Imanje Geler proteže se na 3 ha zemljišta, pruža prelijep pogled na crkvu Sveti Juraj na Bregu i nalazi se na samom kraju sela pa je tako okruženo šumom i zelenilom. U tom kraju nalazi se i jedinstven spomenik šumama zbog velikog broja šumoposjednika, gotovo njih 2000.

Extreme Sports Biking
Snowboarding
Adrenalinski park

graniči s parkom prirode Bedekovićeve grabe koji od 2002. godine ima status zaštićenog spomenika prirode. Park je značajan jer u njemu obitavaju dvije kritično ugrožene vrste danjih leptira u cijeloj Europi, strogo zaštićene Zakonom o zaštiti prirode – Veliki livadni Plavac i Zagasiti livadni Plavac. Bedekovićeve grabe uvrštene su u Natura 2000, najveću koordiniranu ekološku mrežu zaštićenih područja na području Europske unije. PG GELER je adrenalinski park i više od toga. Poštujemo prirodu i poslujemo na održiv način. Kod nas naši gosti pomiču svoje granice u adrenalinskom parku, nudimo smještaj u drvenim (eko friendly) kućicama, ponuda domaće hrane i pića, razne radionice, te organiziramo događaj HOG RACE.

pomakni granice

Doživi PG Geler

Tradicionalni Sir

U sklopu adrenalinskog parka imat ćete priliku posjetiti i kušaonicu tradicionalnog međimuskog kravljeg sira Turoša. Turoš, koji je još poznat i pod nazivom “Prgica”, je vrsta kravljeg sira u koji se dodaje sol i mljevena crvena paprika, a prepoznatljiv je po svom specifičnom obliku – stošcu te karakterističnoj narančasto – crvenoj boji. Nakon oblikovanja u stožac, sir se suši na suncu ili dimljenjem.

Extreme Sports Biking
Snowboarding
Međimurski konj

Na imanju žive dva međimurska konja. Međimurski konj ili Međimurec je hrvatska samonikla pasmina konja hladnokrvnog tipa, nastala na području današnje Međimurske županije te je u prošlosti bio od izuzetne važnosti jer je služio za obradu zemlje i transport, sve do dolaska traktora i mehanizacije. Danas u Međimurju postoje tek 37 jedinki Međimurskog konja zbog čega spada u čistokrvne pasmine ugrožene od izumiranja. Čuvanjem tradicije i vrhunskim međimurskim specijalitetima želimo zadržati svoj identitet.

Bogata ponuda

Kod nas se možete okušati u adrenalinskom parku, zip-lineu, divovskoj ljuljačka, paintballu, vožnji quad-bikea. Nudimo team building igre prilagođene za sve uzraste. Pružamo nezaboravna iskustva hranjenja konja iz ruke, pečenja tradicionalnog kruha i izrade autohtonog sira turoša.

Kod nas možete organizirati višednevno kampiranje ili odsjesti u drvenim kućicama.

Naše osoblje je visoko školovano i educirano za pustolovni turizam. Sigurnost naših gostiju i nezaboravne uspomene su nam na prvom mjestu.

Snowboarding