PG = POMAKNI GRANICE


Sportsko - rekreacijski centar PG GELER j.d.o.o smješten je u samom srcu gornjeg Međimurja, u mjestu Mali Mihaljevec, svega 10-ak minuta vožnje od grada Čakovca te 20-ak minuta vožnje autom od granice sa Slovenijom i Mađarskom. Imanje Geler proteže se na 3 ha zemljišta, pruža prelijep pogled na crkvu Sveti Juraj na Bregu i nalazi se na samom kraju sela pa je tako okruženo šumom i zelenilom. U tom kraju nalazi se i jedinstven spomenik šumama zbog velikog broja šumoposjednika, gotovo njih 2000.

Adrenalinski park graniči s parkom prirode Bedekovićeve grabe koji od 2002. godine ima status zaštićenog spomenika prirode. Park je značajan jer u njemu obitavaju dvije kritično ugrožene vrste danjih leptira u cijeloj Europi, strogo zaštićene Zakonom o zaštiti prirode - Veliki livadni Plavac i Zagasiti livadni Plavac. Bedekovićeve grabe uvrštene su u Natura 2000, najveću koordiniranu ekološku mrežu zaštićenih područja na području Europske unije.

U sklopu adrenalinskog parka imat ćete priliku posjetiti i kušaonicu tradicionalnog međimuskog kravljeg sira Turoša. Turoš, koji je još poznat i pod nazivom “Prgica”, je vrsta kravljeg sira u koji se dodaje sol i mljevena crvena paprika, a prepoznatljiv je po svom specifičnom obliku - stošcu te karakterističnoj narančasto - crvenoj boji. Nakon oblikovanja u stožac, sir se suši na suncu ili dimljenjem.

Na imanju žive dva međimurska konja. Međimurski konj ili Međimurec je hrvatska samonikla pasmina konja hladnokrvnog tipa, nastala na području današnje Međimurske županije te je u prošlosti bio od izuzetne važnosti jer je služio za obradu zemlje i transport, sve do dolaska traktora i mehanizacije. Danas u Međimurju postoje tek 37 jedinki Međimurskog konja zbog čega spada u čistokrvne pasmine ugrožene od izumiranja. Čuvanjem tradicije i vrhunskim međimurskim specijalitetima želimo zadržati svoj identitet.

Ovako smo slavili 50. rođendan na našem imanju...